Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 25, juli augustus en september

29-09-2019
Klik voor meer foto's

Hoe geweldig juni eindigde, dit werd (lijkt wel) meteen afgestraft... 

Steef werd ziek (1,5 dag overgeven) en dit resulteerde in een bezoekje aan de SEH van het ziekenhuis Terneuzen, Zorgsaam, waarbij onze mond wederom openviel: er waren géén medische gegevens beschikbaar (alhoewel Steef al bij de neuroloog was geweest). Alle medische gegevens én foto’s in ons bezit waren niet afdoende... (OMG in welk apenland leven we, welke artsen zijn er nog begaan met welzijn patient en denken niet alleen in regels en procedures). En het ergste: we zagen Steef allemaal (ook haar therapeuten) achteruit gaan. Zorgsaam zag geen verandering op de CT-scan dus volgden er enkele weken van: heeft ze een dipje of is er iets aan de hand? 

Gelukkig namen we zelf het initiatief om contact op te nemen met het VUMC en moesten we op 13 augustus (met spoed om 18.00 uur) naar Amsterdam. Op de SEH werd 450ml hersenvocht afgetapt en bleek al snel dat er inderdaad iets mis was: haar inwendige drain werkte niet ... meteen op de spoed operatielijst en op 14 augustus werd Steef (die ondertussen steeds meer functies verloor) om 21.00 uur geopereerd, is er een nieuwe drain ingezet en kan er weer vooruit gekeken worden.

Op dit moment is Steef (fysiek) weer zover als vóór de operatie.

Cognitief lijkt ze wel verder. Het hele team (fysio, ergo, logo en osteopaa) staat er als vanouds, heeft constant overleg met elkaar, dus dit gaat wel goedkomen! 

De afgelopen 3 maanden waren weer heel zwaar en zijn we achteruit (en weer vooruit) gegaan. Het belangrijkste is dat Steef er weer vreselijk veel zin in heeft en haar humor weer is teruggekomen!