Steef4All logo

Secretaris

Eline Hamelink

Ik ben Eline Hamelink, ik ben 32 jaar oud en ik woon in Terneuzen. Naast mijn functie als Secretaris van de Stichting Steef4all, ben ik al bijna 13 jaar werkzaam als begeleidster in de gehandicaptenzorg.

Op de dag van het ongeluk belde Claudia mij met het verschrikkelijke nieuws. Net als bij haar stond ook bij mij de wereld even stil. Deze dingen gebeuren alleen in een slechte droom. De dag na het ongeluk ben ik met Claudia naar het VUmc in Amsterdam gereden waar alles ineens keiharde realiteit werd. Ik heb dus vanaf het begin alles meegekregen en heb enorm met iedereen meegeleefd. Er zo veel mogelijk voor Claudia zijn, was het enige dat ik al die tijd kon doen… De hele familie was geraakt door deze roekeloze bestuurder, iedereen kreeg levenslang. Ik heb gezien hoe machteloos je met je rug tegen de muur staat hier in Nederland. Er is zo veel meer uit Steef te halen dan alleen dit!! Maar nergens lijkt gepaste hulp. Ik heb zo veel bewondering voor de familie, zo strijdlustig! Steef is nog veel te jong om weg te steken als kasplantje! Ze hebben zich allemaal keihard ingezet voor Steef en als er geen gepaste hulp leek te zijn, vonden ze die zelf uiteindelijk toch.

November vorig jaar vroegen Claudia en Marjo (de moeder van Steef), of ik mee wilde helpen met het oprichten van een Stichting speciaal voor Steef. Ze wilden naar Atlanta, naar een speciaal centrum waar men al 30 jaar ervaring heeft met het trainen van mensen met een hersenbeschadiging. Daar houdt het leven niet op als je 30+ bent!

Eindelijk kon ik iets betekenen! Ik heb dan ook volmondig JA gezegd en ben hier met veel plezier ingestapt, samen met nog heel wat lieve vrienden van Stefanie en de familie.

Het is zo fijn dat we eindelijk iets kunnen doen voor Steef, Claudia en haar ouders. De reis naar de Verenigde Staten heeft mede door financiële hulp van de stichting Steef4all plaats kunnen vinden. Ze heeft veel vooruitgang geboekt. We hopen dat wij de opgedane ervaringen kunnen delen met alle andere 30+ patiënten met een traumatische NAH, hier in Nederland.

Want wij laten deze patiënten niet in de steek!!