Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 20; 15 t/m 19 april

15-05-2019
Klik voor meer foto's

Deze week geen spannende nieuwe dingen meer gedaan maar weer alles herhaald en geoefend.
Bij fysio is er voornamelijk geoefend op het opstaan en gaan zitten, voorover buigen, oefeningen op de trilplaat (zowel de grote als een kleintje) en het slalom lopen met de ‘walker’, want ze kijkt het liefst naar haar voeten terwijl ze loopt, en dat is niet de bedoeling.
Omdat het lopen vorige week zo soepel en vlot ging (in het weekend heeft ze zelfs haar eigen rolstoel geduwd terwijl Claudia hierin zat), werden we allemaal een beetje onvoorzichtig. Hierdoor kwam het dat op dinsdagmorgen Stefanie dacht dat ze al kon gaan zitten terwijl er geen stoel was. We waren net te laat om haar vast te pakken, dus ze viel achterover. Gelukkig niet met haar hoofd op de grond, alleen op haar billen. Stefanie, en zeer zeker ook wij, schrokken ons rot, er leek niets aan de hand maar direct kwamen de verpleegkundigen aangelopen, werd haar bloeddruk gemeten en allerlei vragen gesteld.
Dus vanaf dinsdag lieten we haar niet meer alleen lopen, en houden we haar vast tijdens het lopen.
De computerspelletjes waarbij ze haar linkerhand moet gebruiken, gaan steeds beter; ze beweegt beter en ook reageert ze sneller op acties.
Ook lijkt ze af en toe meer te kunnen onthouden (plaatjes, verhaaltjes, optellen van cijfers).
Ze is zich in elk geval meer bewust van haar omgeving, tijdens het autorijden kijkt ze meer naar buiten, leest spandoeken of borden en af en toe reageert ze hierop.
Bij recreation therapie werd er met de Wii gespeeld, en nadat ze door had hoe het werkte, had ze hier enorm veel plezier in. Er waren diverse spelletjes die heel erg goed zijn om straks thuis te doen, waarbij ze zowel haar linkerarm oefent als de balans van haar lichaam zoekt en vasthoudt.
Het lijkt er wel op dat ze erg geschrokken is van haar val, en weer onzeker is bij het lopen. Maar al met al weer een hele drukke week voor Steef, waarbij ze weer enorm goed haar best heeft gedaan.