Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 19; 8 t/m 14 april

15-05-2019
Klik voor meer foto's

Deze week zat Steef er iets beter in dan de vorige week. Haar bloedsuikers waren ook een heel klein beetje stabieler.
Overdag tijdens de therapie in het Shepherd Pathways, draagt ze constant haar prisma-bril, we zien wel degelijk een vooruitgang: ze scant de linkerkant veel meer.
Tijdens PT is er besloten om toch door te gaan met het lopen achter de ‘walker’ omdat ze zich hier veel veiliger mee voelt dan met de wandelstok. De wandelstok zal echter wel bij de speciale fysio gebruikt worden, zodat ze niet ‘lui’ wordt en getriggerd wordt om ook ‘moeilijke’ dingen te doen.
Het lopen op de Treadmill in het Shepherd Center gaat steeds beter, ze loopt nu gewoon 40 minuten aan een stuk, en ook het woordspelletje ‘galgje’ gaat haar steeds beter af en alle therapeuten verzinnen de hele week al woorden en kunnen niet wachten tot Steef weer komt. Werkelijk heel geweldig om te zien hoe ze met haar omgaan. We krijgen de indruk dat Steef zelf het spel ook begint te begrijpen.
Ook heeft ze deze week voor het eerst oefeningen gedaan op de trilplaat.
Het OT-team is nog steeds op zoek naar een geweldige manier om haar linkerhand te spalken waarbij haar middelvinger, ringvinger en pink ’s nachts rechtgehouden worden, zonder dat ze daar al te veel last van heeft. Dankzij de botox zijn deze vingers heel erg soepel maar ze staan in ‘klauwstand’ omdat ze haar vingers de afgelopen twee jaar zo gehouden heeft.
De oefeningen en therapie-uren voor haar korte termijn geheugen, blijven onveranderd doorgaan en dat zullen we de komende jaren ook nog dagelijks strikt moeten blijven oefenen. Het lijkt erop, wanneer ze een ‘goede’ dag heeft, dat er wel informatie blijft hangen.
Ook met onze case-manager besproken dat de therapietermijn niet nog eens verlengd wordt: Steef zit hier eigenlijk al heel lang voor de Shepherd normen, we krijgen voldoende tools mee om thuis verder aan de slag te gaan.