Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 18; 1 t/m 5 april

14-05-2019
Klik voor meer foto's

Vanaf maandag 1 april is er besloten dat Steef niet meer met de wandelstok zou oefenen maar met een walker zou lopen; we hebben hem meteen ‘Johnny’ genoemd.
Het gaat best goed, en aan het einde van de week loopt ze heel goed, lijkt het een fluitje van een cent, is ze absoluut niet meer moe of stijf is het alleen een beetje jammer dat ze niet precies weet wat ze doet: ze laat zich net zo makkelijk vallen.... we kunnen haar absoluut niet alleen laten lopen.
Om haar vingers uit de ‘klauwstand’ te halen, wordt werkelijk alles uit de kast gehaald, haar gipsspalk was geen succes: het lijkt erop dat wanneer ze iets voelt, ze direct tegengas moet geven. Dus toen we dit ’s nachts probeerden, en ze om 01.00 uur nog lag te krabben, zuchten enzovoorts, heb ik de spalk maar afgedaan: haar vingers waren vuurrood en gezwollen. Dus gaan ze deze week proberen om spalkjes op maat te maken zodat ze die in haar ‘open spalk’ of anders gesloten gipsspalk kan dragen.
Haar linkerhand gebruikt ze veel meer en alle oefeningen hiermee gaan hartstikke goed (vooral het doodschieten van eendjes, schapen, mollen e.d. => we zijn immers in Amerika dus schieten is hier heel normaal).
Cognitief is de ene dag beter als de andere dag, dus geregeld frustratie voor ons; we weten dat dit een hersteltraject van jaren is.... maar toch ....
De Kessler therapie met de prismabril lijkt enorm goed te werken: ze is zich steeds meer bewust van haar linkerkant en kijkt ook meer naar links.
Verder was het natuurlijk weer een week van herhalen, herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Hebben we ‘afscheid’ genomen van diverse lotgenoten die ‘klaar’ waren met hun therapie-sessies.
Op vrijdag zijn we zus Claudia gaan halen, die de komende 14 dagen komt meekijken in het Shepherd.
..... nog 4 weken te gaan .....