Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 17; 25 t/m 29 maart

13-05-2019
Klik voor meer foto's

Na een weekendje North Carolina, weer met frisse moed verder in Shepherd Pathways. Maandag werd er gestart met het lopen met de wandelstok (met opzetstukje met 4 poten) en dit ging hartstikke goed. Bij OT werd er de hulp ingeroepen van een OT gespecialiseerd in prisma therapie (Kessler Foundation Prism Adaptation Treatment); hierbij doen ze allerlei oefeningen met een prismabril, een beetje voor de gek houden van de hersenen zodat deze gaan ‘begrijpen’ dat er ook een linkerkant is. De eerst test ging best goed; Steef werkte goed mee. Deze therapie zal ongeveer 7 tot 10 keer gegeven worden, afhankelijk hoe ze hier op reageert. 
Na 2 dagen zien we bij de computerspellen al een duidelijk verschil (ze bekijkt de linkerkant van het tv scherm) en wordt de OT ook laaiend enthousiast wanneer ze ziet dat Stefanie constant haar linkerhand gebruikt, terwijl ze dit niet hoeft.
Dinsdag wordt haar linkerhand in het gips gezet, aangezien er nu botox in haar hand zit, is deze goed ontspannen en wordt er middels een gipsen spalk geprobeerd haar middelvinger, ringvinger en pink recht te zetten (deze zitten nu nog in een klauwhouding). Steef ondergaat alles zonder problemen.
Bloedsuikers zijn de hele week al ‘goed’; hopen dat deze trend zich door gaat zetten.
Bij de treadmill training in ‘big’ Shepherd wordt deze week iets nieuws geprobeerd: de therapeut gaat galgje spelen op de spiegel. Dit werkt grandioos: Steef loopt 40 minuten, onafgebroken, kijkt constant naar de spiegel waar de letters en de galg op vermeld staan, dus het plan is geslaagd. Om maar te zwijgen van de lol die alle therapeuten hebben door woorden te verzinnen en mee te raden. Werkelijk alles wordt hier uit de kast gehaald, en het hoeft niet eens moeilijk en/of duur te zijn, “out of the box” denken is de magische zin.
Door haar gipsen linker onderarm is het lopen de rest van de week een crime: ze heeft geen idee hoe ze haar balans moet houden, het is ook net of ze ‘alles’ vergeet: opstaan, lopen enz. Voor ons even een dipje, ze ging namelijk zo goed, maar we hebben nog een aantal weken om verder te leren ….
Het gips wordt er vrijdag weer afgehaald, er is een lichte verbetering in de stand van de vingers. Er wordt besloten om een gipsen spalk voor de nacht te maken. 
In elk geval is de Prisma Therapie een succes. 
Ook wordt er verder geoefend met een wandelstok en niet met een rollator. Het is bij Steef wel oppassen dat ze zich niet teveel gaat richten op een hulpmiddel, want dan vergeet ze waar het om draait: zelf lopen. De rolstoel wordt omgebouwd naar een trippelstoel… hierbij stuiten ze op problemen met de voorwieltjes, dus we hopen dat dit volgende week wordt opgelost.
We hopen daarom dat ze cognitief nog een paar ‘grote’ stappen gaat maken, zodat ze heel duidelijk beseft waar ze zo hard voor moet werken. 
We zijn nu halverwege…..