Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 16; 18 t/m 22 maart

13-05-2019
Klik voor meer foto's

Alweer begonnen aan de 6e week van ons avontuur in het Shepherd Pathways. We zien Steef fysiek best vooruit gaan, en ook cognitief, maar dit is niet zo meetbaar. 

Er zijn hier in Shepherd Pathways zoveel verschillende soorten patienten, ontmoeten zoveel mensen die in hetzelfde schuitje zitten als wij met onze Steef, maar wat toch wel het meeste opvalt is dat alle leeftijden vertegenwoordigt worden. Wat is het toch vreselijk dat Nederland zonodig een leeftijdsstempel moet drukken op behandeling/revalidatie. Er is nog zoveel mogelijk, wanneer iedereen maar de kans krijgt, wanneer familie, vrienden enz maar willen meewerken aan een (langdurig) herstel, want dat het lang duurt is een gegeven. 
Maar het alternatief wat Nederland biedt: een plaatsje achter de geraniums, levenslang in een net zo duur verpleegtehuis, slaat werkelijk nergens op.

Deze week werden allerlei (eerdere) visuele testen gedaan en ja hoor: Steef deed alles een stukje sneller en beter. Haar nieuwe bril brengt wel degelijk verbeterpunten. Het lijkt ook wel alsof ze zelf de omgeving ‘verkent’. 
Verder werd er deze week natuurlijk flink geoefend op de balans in het bovenlichaam zodat ze straks gaat staan, zonder hulp te vragen of zoekend naar punten om vast te houden. 
En hoe geweldig is het niet om constant door 2, 3 en zelfs 4 therapeuten geholpen te worden/ 
Het lopen op de ‘Treadmill’ in het ‘big’ Shepherd gaat inmiddels stukken beter, alhoewel lopen, grote stappen nemen, snelheid en dan nog vooruit kijken, vaak teveel gevraagd is, maar we zien een flinke vooruitgang. Inmiddels heeft ze ook alle therapeuten in ‘big’ Shepherd op haar hand, door af en toe zielig te doen (ik ben moe en wil rusten) en vaak te lachen en rake opmerkingen te roepen.

Komend weekend gaan we ‘even’ (we worden straks nog echte Amerikanen) naar North Carolina, om de verjaardag van haar beste vriendin die daar studeert, te vieren.

Het is mooi om te zien wat er afgelopen weken bereikt is……