Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 15; 25 februari t/m 1 maart

13-05-2019
Klik voor meer foto's

De week begon met haar onderbeen in het gips te zetten. Hiermee hopen ze haar enkel wat rechter te krijgen waardoor het lopen beter gaat. Maar liefst 3 fysiotherapeuten waren hier bij en Steef viel bijna in slaap. De dagen daarna waren behoorlijk zwaar: Stefanie lijkt niet meer te weten hoe ze moet lopen, wat ze met haar voet moet doen. Douchen moeten we met z’n tweeën doen, ze valt gewoon om. Met de therapieën wordt voornamelijk geoefend met zitten en staan en dit mbv haar band, ook thuis gebruiken we die. Omdat ze wel wil lopen maar t gips heel glad is krijgt ze een schoen, maar ook die zit niet strak genoeg. Bij het volgende gips gaan ze hier iets op verzinnen.
Bij de cognitieve therapie is herhalen, herhalen en nog eens herhalen het belangrijkste en wordt er zelfs een liedje gemaakt om te kijken of de info dam beter blijft hangen. Voor ons alle drie is dit een vrij heftige week: het 24/7 met Steef bezig zijn, haar suiker die we niet onder controle krijgen, alle andere gewoontes en gebruiken, het zo snel mogelijk aanleren van alles en voor Steef nieuwe therapeuten, andere therapieën, Engels praten enz enz... de frustraties zijn duidelijk voelbaar.
Dus flinke stap terug gedaan, rustig aan, laat Steef maar “ leren” in Shepherd Pathways”, meerdere therapieën zonder dat wij er bij zijn en als we in ons appartement zijn: rust, n beetje oefenen en natuurlijk apres-ski muziek want dan gaat ze los!!
Vrijdag is het gips er af gehaald, zijn er strekoefeningen gedaan, enkel stond inmiddels al op “0” (ze willen zo dicht mogelijk bij 20gr stand komen) en daarna weer nieuw gips waarbij enkel nog wat meer gestrekt werd, en er zelfs een “ anti-slip matje” onder haar voet werd gezet (vastgeplakt met blauwe duktape????). Brian was er supertrots op, wilde al patent aanvragen, maar Steef had er maar één woord voor: UGLY

Op naar een weekend waar we met z’n drieën ff rustig aan gaan doen.