Steef4All logo

Archief

Nieuwsflits 13: Start van de evaluatie van Stefanie in het Shepherd Pathways.

01-03-2019
Klik voor meer foto's

Maandag 11 februari was het dan zo ver: de start van de evaluatie van Stefanie in het Shepherd Pathways. We werden heel vriendelijk ontvangen, moesten wat gegevens doorgeven en werden naar onze case-manager Renee White gestuurd. Deze vertelde ons wat de bedoeling was van de 14 dagen evaluatie en had ook een heleboel vragen voor ons.

De mooiste was natuurlijk: Stefanie what is your goal?, hierop antwoordde Steef (en dat hadden wij absoluut niet voorgezegd): “I would like to remember more, for instance what I ate this morning”. Dit herhaalde ze later bij de logo (=ST, Breanne) en de ergotherapeut (=OT, Mary) en fysiotherapeut (=PT, Chris). Beter leren lopen kwam niet bij haar op, maar dat was dan het doel van pa en ma: een zo zelfstandig mogelijk leven voor onze dochter. Hier zouden we met z’n allen aan gaan werken!

De therapiën zijn van 08.30 uur tot 11.30 uur, en gaan zonder pauze door. Stefanie wordt aan allerlei testen onderworpen, alles wordt gemeten en genoteerd en vooral een heleboel testen worden op tijd gemeten. Na 2 dagen weten ze al dat alleen ’s morgens te weinig therapie is voor week 2 staat er een uitgebreider programma te wachten. Ook groepsessies horen hierbij. En heel fijn voor ons: ze zien enorm veel potenties. Grandioos hoe ze hier te werk gaan, enorm positief denken en ‘out of the box’ oplossingen bedenken, haar PT danst met haar om haar balans te bepalen. Superleuk! Ook zijn er diverse fysio's tegelijk bezig: 2 paar ogen zien meer. 
Bij fysio moet Steef ook leren lopen met een band op borsthoogte. Hier kunnen wij haar aan vasthouden en moet ze zelf de balans zoeken. (Thuis liepen we vóór haar en hielden we haar beide handen vast, waardoor wij de balans bepaalden). Ze vindt dit doodeng en begrijpt het niet zo goed.

Bij de logo wordt voornamelijk de cognitie geoefend: waar ben ik, welke dag is het, welke maand is het en welke datum, wie zijn mijn therapeuten. Verder diverse cognitieve spelletjes op de iPad. Bij de ergo worden vooral haar ogen getest en de linkerarm, en het oefenen van de dagelijkse bezigheden.

Op vrijdag was er geen therapie vanwege een cursus, maar kunnen we thuis oefenen met lopen, zitten en gaan staan: alles met de ‘band’ om. Ook zijn er voldoende apps om Steef cognitief bezig te houden.