Steef4All logo

Blog

Steef zit niet stil. Met haar therapeuten werkt ze dagelijks aan haar herstel. In dit blog doet haar familie verslag van haar activiteiten en vorderingen, maar laten ze u ook zien hoe lang herstel duurt en hoe moeizaam het kan gaan. Heeft u vragen over haar programma? Neem dan contact met ons op. 

 

Archief

Nieuwsflits 14: De week van 18 t/m 22 februari 2019

01-03-2019
Op maandag het programma gekregen voor deze week. Het programma was uitgebreid met een paar groepsessies, therapie met apparatuur voor de linkerarm, fysio op apparaten, muziek, en op dinsdag een ‘schoolreisje’ naar het High Art Museum.
Lees

Nieuwsflits 13: Start van de evaluatie van Stefanie in het Shepherd Pathways.

01-03-2019
Maandag 11 februari was het dan zo ver: de start van de evaluatie van Stefanie in het Shepherd Pathways. We werden heel vriendelijk ontvangen, moesten wat gegevens doorgeven en werden naar onze case-manager Renee White gestuurd. Deze vertelde ons wat de bedoeling was van de 14 dagen evaluatie en had ook een heleboel vragen voor ons.
Lees

Nieuwsflits 12: De reis naar Atlanta is voorspoedig verlopen.

01-03-2019
Op de foto met alle piloten van onze vlucht.
Lees

Nieuwsflits 11: Alles voor de beste zorg

01-03-2019
Het is rond: de tickets zijn geboekt, het visum is verleend, het behandelplan ligt klaar. Op 7 februari 2019 vertrekken we met Stefanie naar Shepherd Pathways in Atlanta voor een evaluatie van twee weken. Dan is het afwachten hoe lang Stefanie mag blijven.
Lees

Nieuwsflits 10: Stichting Steef4ALL

01-03-2019
Stefanie uit Terneuzen is niet de enigen die oploopt tegen de zorgmuren die zijn opgetrokken rond dertigplussers met niet aangeboren hersenletsel. Wij willen die muren afbreken, iets doen met al onze kennis er ervaring die we tegen wil en dank hebben opgebouwd. Daar is tijd en geld voor nodig. Daarom hebben we een stichting opgericht: Steef4all.
Lees

Nieuwsflits 9: Naar Atlanta

01-03-2019
Als in december 2018 blijkt dat in het Daan Theeuwes Centrum nog steeds geen behandeling van Stefanie mogelijk is, leggen we contact met het Shepherd in Atlanta. Alle dossiers en evaluatierapporten zijn vertaald in het Engels, we sturen foto’s en filmpjes en krijgen een intakegesprek. Op 14 december komt het verlossende bericht: WE MOGEN NAAR ATLANTA!
Lees

Nieuwsflits 8

01-03-2019
Op 6 november 2018 dient eindelijk de rechtszaak tegen de dader van het ongeluk. Op beelden van een dashcam is duidelijk te zien dat hij op een heel druk moment vanaf een parallelweg de rotonde op schiet. Zonder richting aan te geven slaat hij af. Er volgt een klap en we zien Stefanie roerloos op het asfalt liggen. De ontzetting op de gezichten van omstanders spreekt boekdelen. Het bewijs is overtuigend en overduidelijk, Stefanie had geen schijn van kans…. Simon, de vader van Stefanie leest een indrukwekkende slachtofferverklaring voor. We laten een fotopresentatie zien van Stefanie. De foto’s tonen hoe ze was voor het ongeluk, net na het ongeluk, na al haar operaties en hoe ze er vandaag de dag bij zit. De zaal is onder de indruk, de dader draait zijn hoofd weg, wil er niet naar kijken.
Lees

Nieuwsflits 7

01-03-2019
Alhoewel Stefanie fysiek goed vooruit gaat, blijft ze cognitief achter. Haar korte termijngeheugen werkt bijvoorbeeld nauwelijks, ze vergeet dat ze naar de WC moet, of dat ze moet slikken als ze een hap in haar mond heeft. Er moet echt 24 uur per dag iemand bij haar zijn. Er is meer nodig om hier verbetering in te krijgen dan wij met ons team kunnen bieden. We zijn dan ook opgewonden als op 2 september ‘eindelijk’ het Daan Theeuwes Centrum (DTC) in Woerden opengaat. Dit centrum werkt volgens het Amerikaanse model van Shepard Pathways in Atlanta. Patiënten krijgen vijf tot zes uur therapie per dag, dat zet bewezen zoden aan de dijk!
Lees